De ser kanskje ikke så usedvanlig gode ut, men det er det indre som teller og disse var (ikke for å skryte) kjempegode!
Peanøttsmørkaker med glasur
Gir 16 kaker
Ingredienser
4 ss myknet smør eller margarin
225 g brunt sukker
115 g grøvt peanøttsmør
2 egg, lettpisket
1 ts vaniljeessens
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk
Glasur
22 g myk kremost
2 ss smør, myknet
225 g melis
Tilbredning
1 Forvarm ovnen til 180 grader, Sett 16 papirmuffinsformer på et muffinsbrett.
2 Ha smør, sukker og peanøttsmør i en bolle, og rør det sammen i 1-2 minutter til den er godt blandet. Tilsett eggene, litt om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning. Tilsett så vaniljeessensen. Sikt inn mel og bakepulver, og fold det inn i blandingen med en stor metallskje, vekselvis med melken. Fordel blandingen i papirformene.
3 Stek kakene i stekeovnen i 25 minutter til de har hevet seg godt og er gyldenbrune. Sett dem på en rist til avkjøling.
4 Til glasuren har du kremost og smør i en stor bolle og pisker det med en håndmikser til det er jevnt. Sikt melis inn i blandingen, og pisk det sammen til det er godt blandet.
5 Når kakene er kalde, smører du litt glasur over hver kake med en rundbladet kniv. Oppbevar kakene i kjøleskap til de skal serveres.
Bon appétit!
3 kommentarer:
Oi, er det de du hadde den gangen? De var serr. liss. fo sho goe! Ser nam nam ut
ny oppskrift, men like god! :)
Jaaa, herregud, vi hadde det kjempe gøy! :D Tenk ikke på det, honey <3 Dumt du ikke ble med, men for å se på det på den lyse siden, da hadde du ike fått bakt d herlighetene dine! ;)
Legg inn en kommentar