9. august 2008

CUPCAKES

I dag har jeg tilbrakt store deler av dagen på kjøkkenet. Hva annet skal man finne på når regnet bøtter ned ute? Jeg har til og med hjulpet mamma med middagen og det var jeg som ene og alene stod for desserten; Peanøttsmørkaker med glasur. Slå den! 

De ser kanskje ikke så usedvanlig gode ut, men det er det indre som teller og disse var (ikke for å skryte) kjempegode! 

Peanøttsmørkaker med glasur
Gir 16 kaker

Ingredienser
4 ss myknet smør eller margarin
225 g brunt sukker
115 g grøvt peanøttsmør
2 egg, lettpisket
1 ts vaniljeessens
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl melk

Glasur
22 g myk kremost
2 ss smør, myknet
225 g melis

Tilbredning
1 Forvarm ovnen til 180 grader, Sett 16 papirmuffinsformer på et muffinsbrett.

2 Ha smør, sukker og peanøttsmør i en bolle, og rør det sammen i 1-2 minutter til den er godt blandet. Tilsett eggene, litt om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning. Tilsett så vaniljeessensen. Sikt inn mel og bakepulver, og fold det inn i blandingen med en stor metallskje, vekselvis med melken. Fordel blandingen i papirformene. 

3 Stek kakene i stekeovnen i 25 minutter til de har hevet seg godt og er gyldenbrune. Sett dem på en rist til avkjøling.

4 Til glasuren har du kremost og smør i en stor bolle og pisker det med en håndmikser til det er jevnt. Sikt melis inn i blandingen, og pisk det sammen til det er godt blandet.

5 Når kakene er kalde, smører du litt glasur over hver kake med en rundbladet kniv. Oppbevar kakene i kjøleskap til de skal serveres. 

Bon appétit! 

3 kommentarer:

Malin-STA sa...

Oi, er det de du hadde den gangen? De var serr. liss. fo sho goe! Ser nam nam ut

Silje Marie sa...

ny oppskrift, men like god! :)

Bakken sa...

Jaaa, herregud, vi hadde det kjempe gøy! :D Tenk ikke på det, honey <3 Dumt du ikke ble med, men for å se på det på den lyse siden, da hadde du ike fått bakt d herlighetene dine! ;)